zondag, 24 november 2013 20:14

Foto's opening René Lalique en de Vrouwelijke Heiligheid

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Voor het eerst heeft het Lalique Museum in Doesburg een expositie op thema. René Lalique en de Vrouwelijke Heiligheid is de titel van de tentoonstelling, die de Commissaris van de Koning van Gelderland, Clemens Cornielje, op za. 9 nov. 2013 geopend heeft. Bij de feestelijke opening waren ook de burgemeester van Doesburg, Kees Luesink, en de heer Nout Wellink met zijn vrouw aanwezig naast vele andere genodigden.

Tweehonderd werken uit particuliere collecties vanuit de hele wereld zijn naar Doesburg gehaald. Deze werken zijn in bruikleen en gaan na april 2014 naar de eigenaren terug. De expositie belicht het gedachtegoed en de symboliek die Lalique in zijn werk legde. Lalique was gefascineerd door de vrouw uit de oudheid en uit natuurgodsdiensten. In de periode van de Art Nouveau, rond 1900, stond de vrouw centraal. Het museum beschikt sinds kort over touchscreens, waarmee de bezoeker de fijne details in mijn foto's kan ontdekken. Lalique bracht details aan op vazen, schalen en juwelen. De oude symbolen zijn a.h.w. vergroeid met het glas.
De gezichtsuitdrukkingen zijn sereen, verwachtingsvol, uitdagend, mysterieus, zoals het hoort bij heiligen.

Bekijk alle foto's in het portfolio

Media

Lees 4422 keer Laatst aangepast op dinsdag, 26 november 2013 06:11
Linda Roelfszema

Ik ben Linda Roelfszema en ben zelfstandig fotograaf te Doesburg (Gelderland).

Ik fotografeer trainings- en vergaderlocaties voor websites en privécollecties van o.a de Franse glaskunstenaar R.Lalique en Leerdams Glasdesign zowel in mijn studio als op locatie. Daarnaast heb ik interesse voor architectuur, landschap, natuur, stillevens en geschiedkundige thema's.

Ik onderzoek de spanning tussen natuurlijk licht en het lijnen- en vormenspel van gebouwen en landschappen. Hieraan ligt een voortdurende zoektocht naar schoonheid ten grondslag. Deze rode draad is ook terug te vinden in mijn stillevens die meestal leiden tot beelden met een abstract karakter. Voor deze stillevens maak ik gebruik van mijn eigen studio.

Website: www.lrfotografie.nl

Contact gegevens

Vraag stellen, opdracht afsluiten of een werk aanschaffen? Neem contact op:

0313-438339

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Willekeurige selectie foto's

Login

Login voor redacteuren lrfotografie


© copyright Linda Roelfszema Fotografie Doesburg alle rechten voorbehouden
Website door ZonderGedoe