zaterdag, 14 juli 2012 20:30

Hanzefeesten te Doesburg van zaterdag 9 juni 2012

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het weer werkte niet echt mee. Het was koud, er waaide een stevige wind, maar het was wel droog. Het Hanzefeest begon om 10.00u met de opening door burgemeester Kees Luesink van Doesburg, jawel in Hanzekleding.

De Doesburgse Hanzefeesten zijn een jaarlijks terugkerend middeleeuws feest in het historisch centrum van Doesburg. Honderden bewoners liepen in Hanzekleding door de straten. Het feest ging gepaard met straattoneel, muziek en verschillende goochelacts. Er waren oude ambachten te zien zoals mandenvlechten, steenhouwen, pottenbakken, het beoefenen van de boekdrukkunst, spinnen en weven, enz.

Bekijk de hele serie van 85 foto's en bestel de foto's online

Hanzelinda089
Hanzelinda089
Hanzelinda053
Hanzelinda053
Hanzelinda032
Hanzelinda032
Hanzelinda008b
Hanzelinda008b
Hanzelinda029
Hanzelinda029
Hanzelinda042
Hanzelinda042
Hanzelinda059
Hanzelinda059
hanzelinda083
hanzelinda083

Bekijk de hele serie van 85 foto's en bestel de foto's online

Ridders hadden hun tenten opgezet waar vechttechnieken en oude wapens getoond werden. Op deze wijze was het dagelijks leven uit de middeleeuwen zichtbaar. Er was een historische raadsvergadering, kindertheater, living statues, ganzen/honden/ezels en een valkenier slenterden ouderwets tussen het publiek.  De dag eindigde met een grote parade, waarin alle mensen in hanzekleding meeliepen.

Lees 4467 keer Laatst aangepast op zaterdag, 14 juli 2012 20:55
Linda Roelfszema

Ik ben Linda Roelfszema en ben zelfstandig fotograaf te Doesburg (Gelderland).

Ik fotografeer trainings- en vergaderlocaties voor websites en privécollecties van o.a de Franse glaskunstenaar R.Lalique en Leerdams Glasdesign zowel in mijn studio als op locatie. Daarnaast heb ik interesse voor architectuur, landschap, natuur, stillevens en geschiedkundige thema's.

Ik onderzoek de spanning tussen natuurlijk licht en het lijnen- en vormenspel van gebouwen en landschappen. Hieraan ligt een voortdurende zoektocht naar schoonheid ten grondslag. Deze rode draad is ook terug te vinden in mijn stillevens die meestal leiden tot beelden met een abstract karakter. Voor deze stillevens maak ik gebruik van mijn eigen studio.

Website: www.lrfotografie.nl

Contact gegevens

Vraag stellen, opdracht afsluiten of een werk aanschaffen? Neem contact op:

0313-438339

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Willekeurige selectie foto's

Login

Login voor redacteuren lrfotografie


© copyright Linda Roelfszema Fotografie Doesburg alle rechten voorbehouden
Website door ZonderGedoe