zondag, 06 november 2011 11:13

Standaardwerk R.Lalique

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het Lalique Museum te Doesburg heeft mij gevraagd foto's aan te leveren van  glasobjecten van de Franse edelsmid en glaskunstenaar R. Lalique (1860-1945) zoals vazen, parfumflesjes, poederdozen, colliers, broches, enz, voor het maken van verschillende boeken. De heer B.M Janssens (conservator van het Lalique Museum) verzorgt de tekst en ik ben verantwoordelijk voor de fotoshoot. Het wordt een Standaardwerk over R.Lalique van meerdere delen in de talen Nederlands, Engels en Frans! Informatie over de voortgang van het eerste deel  is op mijn blog te vinden!

 

Het Standaardwerk van R. Lalique bestaat in totaal 4 à 5 delen. Het eerste deel komt naar verwachting in de tweede helft van 2012 uit.

Enkele nieuwe Lalique foto's heb ik in mijn portfolio geplaatst. 

broche dame pao...
broche dame paone 2
Nefliers
Nefliers
Fontaines
Fontaines
Lilas001
Lilas001

Lees 3669 keer Laatst aangepast op zondag, 20 mei 2012 11:04
Linda Roelfszema

Ik ben Linda Roelfszema en ben zelfstandig fotograaf te Doesburg (Gelderland).

Ik fotografeer trainings- en vergaderlocaties voor websites en privécollecties van o.a de Franse glaskunstenaar R.Lalique en Leerdams Glasdesign zowel in mijn studio als op locatie. Daarnaast heb ik interesse voor architectuur, landschap, natuur, stillevens en geschiedkundige thema's.

Ik onderzoek de spanning tussen natuurlijk licht en het lijnen- en vormenspel van gebouwen en landschappen. Hieraan ligt een voortdurende zoektocht naar schoonheid ten grondslag. Deze rode draad is ook terug te vinden in mijn stillevens die meestal leiden tot beelden met een abstract karakter. Voor deze stillevens maak ik gebruik van mijn eigen studio.

Website: www.lrfotografie.nl

Contact gegevens

Vraag stellen, opdracht afsluiten of een werk aanschaffen? Neem contact op:

0313-438339

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Willekeurige selectie foto's

Login

Login voor redacteuren lrfotografie


© copyright Linda Roelfszema Fotografie Doesburg alle rechten voorbehouden
Website door ZonderGedoe