Frans Leidelmeijer heeft in het Lalique Museum Doesburg de tentoonstelling "De opkomst van de parfumindustrie - De tijd van de seringen" op zaterdag 6 september 2014 geopend.

Vanuit de gehele wereld hebben particuliere verzamelaars en musea zoals het Metropolitan Museum of Art en het Corning Museum of Glass , 500 bijzondere objecten op het gebied van parfum in bruikleen gegeven. Niet eerder is er in Nederland een dergelijke internationaal georiënteerde tentoonstelling over parfum geweest, met een bijbehorend standaardwerk

"Microcosmos van R. Lalique 2&3". De tentoonstelling is tot 31 augustus 2015 te bezichtigen in het Lalique Museum Doesburg.

 

dinsdag, 28 oktober 2014 23:02

Op bezoek bij Lalique Museum

Geschreven door

DoesburgTV vroeg zich af hoe het ging met de tentoonstelling in het Doesburgse Lalique museum die nu bijna twee maanden loopt. Hoe zijn de reacties en zijn er ook Doesburgers geïnteresseerd in de variatie aan parfum flesjes uit de hele wereld.

In het fimpje wordt onder andere het nieuwe boek Microcosmos R. Lalique deel 2 & 3 besproken, waar Linda de foto's voor maakte. 

woensdag, 02 juli 2014 21:56

Tentoonstelling: Opkomst van de parfum-industrie

Geschreven door

De tentoonstelling van de Opkomst van de parfum-industrie zal geopend worden door Frans Leidelmeijer. Hij is een van de grootste experts op het gebied van de kunststromingen tussen 1880 tot heden. Frans Leidelmeijer is ook bekend als kunstexpert en taxateur bij het AVRO-programma "Tussen kunst & kitsch". Het Lalique museum Doesburg heeft voor deze gelegenheid een collectie samengesteld van circa 500 flacons, verpakkingen en originele reclame-uitingen uit dit tijdsgewricht. Ook zal een aantal bijzondere haut-couture stukken tentoongesteld worden van o.a. Jay Thorpe en Lucien Lelong. Het is onze bedoeling om te laten zien dat de parfum-industrie meer is dan de optelsom van parfum en flacons.
Lalique ontwierp voor een groot aantal parfumeurs en couturiers de flacons. Het leeuwendeel hiervan zal tijdens deze bijzondere tentoonstelling te zien zijn. Met behulp van grote beeldschermen en touchscreens zal het geheel extra luister worden bijgezet en wordt de beleving van de getoonde objecten verhoogd. In het bijzonder danken wij Mary Chervenak en Kelley Elliott van het Corning Museum of Glass (Corning, New York) voor hun bijzondere vriendelijke medewerking en voor het verschaffen van beeldmateriaal. Een groot gedeelte van het ter beschikking gestelde materiaal is opgenomen in "Microcosmos van René Lalique", deel 2 en 3, dat tevens als catalogus dient zijn voor de nieuwe tentoonstelling.

Opening zondag 7 september 2014 "

woensdag, 02 juli 2014 21:05

Hanzefeesten van za. 14 juni in Doesburg

Geschreven door

Doesburge straten in de historische binnenstad ook in 2014 opnieuw een
middeleeuws decor voor de Hanzefeesten.


Een elk jaar terugkerend festijn met oude ambachten, ridder-kampen, kinderspelen
volksdansgroepen, toneel en theater, een heuse vuurspuwer, een mode-show in
middeleeuwse kledij en tot slot de Grote Parade.

De foto's geven een kort overzicht van de sfeer van het Hanzefeest in Doesbur bekijk ze in het portfolio >>

Voor het eerst heeft het Lalique Museum in Doesburg een expositie op thema. René Lalique en de Vrouwelijke Heiligheid is de titel van de tentoonstelling, die de Commissaris van de Koning van Gelderland, Clemens Cornielje, op za. 9 nov. 2013 geopend heeft. Bij de feestelijke opening waren ook de burgemeester van Doesburg, Kees Luesink, en de heer Nout Wellink met zijn vrouw aanwezig naast vele andere genodigden.

Zaterdag 9 november 2013 vindt de officiële opening van de expositie VROUWELIJKE HEILIGHEID en SYMBOLIEK in het Lalique Museum Doesburg plaats, verricht door de Commissaris van de Koning van Gelderland, de heer Clemens Cornielje. Er zijn 300 extra werken te zien. De tentoonstelling duurt tot 28 april 2014.

dinsdag, 09 juli 2013 19:53

Opening winkel "fée" te Doesburg

Geschreven door

Op zaterdag 29 juni heeft Ann Broadhurst haar nieuwe winkeltje "fée"aan de Roggestraat 23 in Doesburg geopend.

De feestelijke gebeurtenis startte om 13.00u met een speech van haar vriendin Miel. Daarna knipte eigenaresse Ann het lint door als teken dat de opening een feit was.
Het was een gezellige drukte. Genodigden en vele andere mensen kwamen erop af. Het winkeltje van Ann is een fantastische aanwinst midden in het historische centrum van Doesburg.

Kleding, meubels, kado-artikelen en allerlei snuisterijen zijn er te vinden in het historische pand.
Bovendien staan koffie en thee klaar! Gezelligheid troef.

Bekijk alle foto's van de opening van Fée in het portfolio

donderdag, 13 juni 2013 19:57

Hanzefeesten Doesburg van zaterdag 8 juni 2013

Geschreven door

Burgemeester Kees Luesink opende het Hanzefeest om 10.00 uur in hanzekleding. Veel mensen waren op de been met het prachtige weer.

Overal kwamen de toeristen vandaan om het feest met de Doesburgers te vieren. Ook waren er weer verschillende oude ambachten te bewonderen. Het feest eindigde weer met een heuse optocht in Hanzekleding.

Ik heb 190 foto's gemaakt, hier kunt u deze foto's bekijken en bestellen.  

http://www.lrfotografie.nl/oypo

Veel aandacht voor René Lalique deze dagen in het Musee Lalique Doesburg. Door de aandacht die o.a. radio1 besteedde aan het verwerven van de unieke broche van René Lalique, Werd het gezellig druk in het museum. Onder aan de pagina een impressie, door mij gefotografeerd. 

Het interview bij de NOS op Radio 1 NOS Journaal, donderdag 9 mei 2013 met Santino Melssen, museumvoorzitter van het Lalique Museum Doesburg, vind u hier:

http://nos.nl/audio/504803-museum-lalique-verwerft-bijzondere-broche.html

 

Pagina 1 van 3

Contact gegevens

Vraag stellen, opdracht afsluiten of een werk aanschaffen? Neem contact op:

0313-438339

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Willekeurige selectie foto's

Login

Login voor redacteuren lrfotografie


© copyright Linda Roelfszema Fotografie Doesburg alle rechten voorbehouden
Website door ZonderGedoe